Avasi Horizont Helyi Közösség

Tisztelt pályázók, kedves miskolciak!

Hosszú évek kemény munkájának köszönhetően Miskolc ismét az ország legdinamikusabban fejlődő városainak sorába lépett. A város infrastruktúrájának, gazdaságának, turizmusának, sportéletének fejlesztése mellett a Miskolc lüktetését adó civil szervezetek támogatása sem maradhat el. Ezért nagyon örülök annak, hogy városunkban megalakult az Avasi és a Diósgyőri Horizont Helyi Közösség, és mindkét szerveződés sikeresen pályázott. Biztos vagyok abban, hogy a miskolciak ismét megmutatják az országnak, hogy összefogással nagy dolgokra képesek. Eredményes pályázást, jó munkát kívánok! Együtt erősebbek vagyunk!

CLLD - közösségfejlesztési programok Miskolcon

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program keretében TOP-7.1.1-16 kódszámú, Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívást tett közzé. A felhívásra az Avasi Horizont Helyi Közösség Helyi Akciócsoport (továbbiakban: HACS) a Avasi Horizont Helyi Közösség Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia című Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása érdekében, TOP-7.1.1-16-2016-00001 azonosító számon támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a Támogató 2017. augusztus 1. napon hozott döntésével támogatásban részesített. A fejlesztések, elképzelések és programok megvalósítására 550.000.000.- Ft keretösszeg áll rendelkezésre. A támogatási intenzitás 100%. A projekt befejezésének tervezett időpontja 2021. február 28. napja. A cél az, hogy Miskolcon a helyi közösségszervezés, és a kulturális és közösségi terek fejlesztése minél több városi szereplő közreműködésével valósuljon meg.

A program keretében Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesterei Hivatala került kijelölésre, mint a munkaszervezeti feladatokat ellátó szervezet. A munkaszervezet a HACS ügyviteli, adminisztratív szervezeti egysége, munkáját 2017. októberében kezdte meg a program keretein belül. A Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott célok elérését biztosítja, a pályázókat tanácsokkal, információkkal segíti, de semmilyen formában nem vesz részt támogatási kérelem írásában. Az ügyfelek tájékoztatásának érdekében ügyfélszolgálatot működtetünk Miskolcon az Ady Endre Művelődési Házban, ahová kérdés esetén bizalommal fordulhatnak a potenciális jelöltek a munkaszervezeti tagok felé ügyfélfogadási időben.

Személyes ügyfélszolgálat:

Ügyfélfogadás helyszíne: MMJV Polgármesteri Hivatala
Cím: 3525 Miskolc, Városház tér 8.
Nyitvatartás:

  • Hétfő: 12:30-16:30
  • Szerda: 8:00-12:00
  • Péntek: 8:00-12:00

E-mail: info.avas-clld@miskolc.hu

Telefonos ügyfélszolgálat:

Hétfőtől péntekig 9:00-tól 15:00-ig időpontban a megadott telefonszámon.
Telefonszám: + 36 70 881 2337

 

CLLD - közösségfejlesztési programok Miskolcon